Skip to main content

Fa, műanyag, vagy valamilyen speciális anyag?

nyílászárókMár a ház tervezésénél felmerül a kérdés - milyen anyagot válasszunk a nyílászárókhoz? Fa, műanyag? Melyik lenne jobb, tartósabb, gazdaságosabb?

Fontos kérdés, hiszen a nyílászárók meghatározzák a ház megjelenését is, ezen kívül gazdasági, energetikai szempontból sem mindegy, hogy melyik anyag mellett tesszük le a voksunkat. Nézzük meg az egyes anyagok előnyeit és hátrányait is!

Fa nyílászárók:

Az egyik legősibb anyag, már a kezdetek kezdetén is fából készültek a nyílászárók. A fa természetessége vonzó tulajdonság, otthonosságot, melegséget sugároz, ezen kívül a fa nyílászárók legnagyobb előnye az egyediségükben rejlik. A mai modern fa ablakok ajtók könnyen karbantarthatók, tisztíthatók, és ha rendszeresen ápoljuk őket, akkor hosszú évekig kivállóan betöltik a szerepüket. Ha az árat vizsgáljuk, akkor a jó minőségű fa nyílászárók magasabb árkategóriát jelentenek. Nem szabad a legolcsóbb megoldásokat keresni, ha hosszú távon gondolkodunk, hiszen a jó minőségű, szárított borovi fenyőből vagy lucfenyőből készült ajtók, ablakok vetemedésmentesek, így hő- és hangszigetelő képességük nem romlik az évek során.

Műanyag nyílászárók: 

Régen a műanyag nyílászárókról mindenkinek automatikusan a fehér, olcsó ablakok és ajtók jutottak eszébe. Ma már nem így van. A műanyag ablakok és ajtók mind minőség, mind megjelenés tekintetében széles skálán mozognak. Egyszerű kezelhetőségük és változatos megjelenésük miatt nagyon népszerűek. 

Az alapanyag kiválasztása után további szempontokat is figyelembe kell vennünk:

  • hőszigetelő képesség
  • vasalatok minősége
  • garancia
  • beépítés feltételei

Nyílászáró szakkereskedésünkben kollégáink több éves tapasztalattal rendelkeznek, így az igények ismeretében segítenek Önnek kiválasztani az optimális megoldást! A vásárlás után sem hagyjuk magukra ügyfeleinket, hiszen saját beépítő csapatunkkal vállaljuk az ajtók, ablakok, különböző árnyékolástechnikai berendezések beépítését is.